Om stress

Stresscoaching

Det er bedre at forebygge stress end at skulle afhjælpe stress.

Man kan forebygge stress på to måder:

1) Ved at undgå stressårsagerne.
2) Ved at blive mere robust overfor og på vagt over for signaler og de stressårsager, der er i netop i dit liv.

Stresscoaching er et coachingforløb specielt til mennesker med stress. Jeg arbejder på, at du får mere overskud, både fysisk og psykisk. Vi arbejder også på, at du får din hverdag til at hænge sammen. Og endelig arbejder vi på, at du får et velfungerende liv.

Stresscoaching kan anvendes både forebyggende og afhjælpende. Det er bedste, at starte en stresscoaching før stressen bliver alvorlig. Men det er også muligt at starte en stresscoaching efter en sygemelding, for hurtigst muligt at blive rask igen og til at blive hjulpet tilbage på arbejdet.

Du kan ikke "smile", "spise" eller "meditere" dig fra stress

»Smil dig fra stress« »Spis dig fra stress« »Mediter dig fra stress« Desværre er det ikke helt så enkelt, at begrænse og forbygge langvarig stress, som det fremgår af disse budskaber, for der findes ingen smarte "fif", facitliste eller universalløsning, der gælder for alle - uanset person, familie eller organisation, da det er individuelt, hvilke faktorer der forårsager stress hos os hver især. Stress opstår i et kompleks samspil mellem dig og dine omgivelserne.

Effektiv stressforebyggelse handler om at finde årsagen, fjerne, begrænse, acceptere eller undgå det, der giver anledning til stress - alt andet er symptombehandling/lindring. Symptombehandling/afhjælpning er også på sin plads, men lad mig understrege, at først og fremmest drejer både forebyggelse og behandling om at finde, fjerne, begrænse, acceptere eller undgå det, der giver anledning til stress.

Stress ikke bare noget man kan blive helbredt for, men man han lære at håndtere den.